O kurcze, widać, że było wesoło. Tylko jak Wy żeście się wszyscy pomieścili w tym "urodzinowym pokoiku"?
Głośność w kombi a liftback'u?
Zwiń
X
-
Głośność w kombi a liftback'u?
Witam!
Chcę kupić Octavię II w wersji ambiente z silnikiem 1.8 tsi jednak mam dylemat czy wybrać wersję kombi czy litback. Różnica w pojemności jest niby niewielka (20 l) więc to praktycznie dla mnie nie ma większego znaczenia, zastanawia mnie natomiast różnica w głośności. Czy wersja kombi jest zauważalnie głośniejsza? Czy dochodzą jakieś stuki puki ze strony rolety? Czy w liftbacku półka lepiej wycisza przestrzeń bagażową? W której wersji szum powietrza jest bardziej słyszalny?
Jeździłem liftabckiem demo z 1.8 tsi i było całkiem cicho ale gdy przesiadłem sie do kombi hałas byl nieznośny. Faktem jest, że to kombi wyposażone bylo w 1.9 tdi więc podejrzewam, że stąd taka różnica. Jeśli ktoś z drogich forumowiczów miał przyjemność jeździć kombi i liftbackiem to bardzo proszę o odp na w/w zadane pytania.
-
-
W Combi jest trochę głośniej przenosi od kół szum i nie ma czym tego wytłumićDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Mam kombi z silnikiem 2.0 AQY, i uważam, że jest bardzo cicho. Pomijając cicho, czy głośno, zawsze polecam kombi. Różnica w głośności jest naprawdę nie zauważalna (przy tych samych silnikach), a walory użytkowe kombi są dużo większe. Tym bardziej że w przypadku Skody jest to naprawdę ładne kombi, projektowane od początku jako kombi. Nie widać tego na siłę przyklejonego tyłu, jak to jest w niektórych samochodach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6danielcio napisał/a:
nie ma czym tego wytłumić
Wracając do tematu, miałem przyjemność jazdy OII w obydwu wersjach nadwoziowych z takim samym poziomem wyposażenia, silnikami TDI BXE i podobnym przebiegiem. Siedząc z przodu nie słyszałem różnicy. Zajmując miejsce z tyłu (zdarzyło się wersja kombi zauważalnie daje więcej doznań akustycznych, zwłaszcza podskakująca roleta i szum dobiegający z tyłu auta. W liftbacku tylna półka wraz z rzędem siedzeń tworzy niewielką - ale jednak - izolację akustyczną. Natomiast w kwestii zdolności przewozowych to wiadomo... coś za cośMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Maicroft, to właśnie cały problem tego porównania - nie ma dwóch identycznych aut, a poza tym są to wrażenia subiektywne, zależne od wieku "słuchacza", czułości słuchu, czy nawet wykonywanego dotychczas zawodu (dla DJ z długim stażem wszystkie auta mogą być równie ciche) itp. Zapewne trafi się i taki użytkownik, który uzna liftbacka za głośniejszego.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
Komentarz